engagemang.png
engagemang.png

Vi i Luleå Studentkår . . .

. . . Har en vision att våra medlemmar får en utbildning i världsklass och är Sveriges lyckligaste och mest engagerade studenter, och engagemang, det gillar vi här på Luleå Studentkår.

 Ett råd som vi på Luleå Studentkår kan ge dig så är det verkligen att engagera sig, att helt enkelt göra något utanför studierna. Du kommer inte att ångra dig. Att engagera sig är ett perfekt tillfälle att lära känna nya människor utanför klassen, knyta kontakter inför framtiden, utvecklas som person och uppleva saker som du aldrig skulle upplevt annars.

Variationen av olika engagemang är oerhört stor, från att sitta i en sektionsstyrelse till att vara bartender på STUK. Inom alla möjliga områden så som utbildning, arbetsmarknad, studiesocialt, friluftsliv och mycket, mycket mer. Luleå Studentkår är en organisation helt byggt på engagemang hos våra studenter, och saker att engagera sig i finns det minst sagt gott om.

Vad kan man engagera sig i?

Listan av saker som man kan engagera sig i är väldigt lång men i den listan så finns det något för alla. Här nedan följer några exempel av alla de saker du kan engagera dig i inom Luleå Studentkår.

Engagemang1.png

Sektioner

 

Som student kan du välja att sitta på en styrelsepost i en styrelse, vilket låter väldigt avskräckande men är i verkligheten inte lika farligt som det låter. Varje sektion har lite olika poster i sin styrelse och väljer in styrelser en gång per år. Efter att man blivit invald sitter man på sin post i ett år och är ansvarig inom ett visst område. Ordförande, marknadsföringsansvarig, utbildningsbevakare eller varför inte arbetsmarknadsansvarig? Läs mer.

 

STUK

 

På STUK finns det massor av olika “lag” där du som student kan vara med som en ideell arbetare. Några exempel på lag som finns på STUK är DJ-laget, BlackJack-laget, Marknadslaget, Trubadurlaget och Serveringslaget. Det finns också flera olika golvlag. Till STUKs lag brukar du oftast kunna söka när som helt under året, de brukar även anordna rekryteringsdagar några gånger under året.

 

Utrikespolitiska föreningen

 

Utrikespolitiska föreningen, eller UF Luleå, är en förening som arbetar för att väcka intresse och skapa debatt för utrikespolitiska frågor. Här kan du vara med och arrangera politiska debatter eller kanske få hit Carl Bildt igen, vilket de anordnade senaste gången under våren 2014. Utrikespolitiska föreningen på Facebook.

 

Ledningsgruppen

 

Vill du engagera dig på heltid är ett tips att skicka in en nominering om att sitta med i ledningsgruppen vilket du har möjlighet att göra under varje vårtermin. Att sitta i ledningsgruppen kräver mycket engagemang, vilket innebär att du verkar som arvoderad förtroendevald. Ledningsgruppen sköter det dagliga arbetet för Luleå Studentkår. Blir du invald tar du 1-2 års studieuppehåll då arbetet sker på heltid. Läs mer.

 

Nolleperiodsgruppen
(NPG)

 

Nolleperiodsgruppen är en utvald grupp studenter som tar på sig det stora arbetet och ansvaret för att planera och genomföra Nolleperioden (välkomstperioden för nya studenter under höst- och vårterminen). Detta är ett arbete som pågår i ungefär 10 månader från start till slut. Tillsammans så samarbetar dem för att kunna genomföra Nolleperioden. Varje student har ett eget ansvar, dem ansvarsområden som finns idag är: phösaransvar, sponsoransvar, eventansvar, budgetansvar samt informationsansvarig. Läs mer.

Hur går man till väga?

 

Om du hittat något som du känner dig sugen på att engagera dig inom kan du helt enkelt bara höra av dig till dem direkt och säga att du är intresserad av att engagera dig. Vissa föreningar tar bara in engagerade en viss tid på året men andra har att de kan ta in när som helst, så enklast är bara att kolla upp med dem.

Annars är du alltid välkommen att kontakta oss i ledningsgruppen så kan vi hjälpa dig hur du smartast går tillväga eller vem du bör kontakta för ett visst engagemang.